همه چیز درمورد کارشناس رسمی دادگستری

 

کارشناس رسمی دادگستری فردیست که به غالب امور مربوط به رشته کارشناسی خود مسلط و آگاه میباشد و معمولا در دادگاه ها و محاکم قضائی جهت صدور حکم صحیح، به نظر و ادله این فرد نیاز می باشد. کارشناس دادگستری، معمولا در رشته‌های مختلف از جمله نقشه‌بردای، امورثبتی، راه و ساختمان و… درباره امور مرتبط اظهار نظر کارشناسی میکند و این نظر در رای دادگاه و قاضی تاثیرگذار خواهد بود.

گروه کارشناسان یو تی ام مپ با داشتن متخصصین خبره در زمینه های مختلف ، می توانند راهنما و یاری دهنده شما در راستای کسب نتیجه مطلوبتان باشد. گروه کارشناسان رسمی دادگستری مجموعه یو تی ام مپ، متشکل از کارشناسان رسمی داگستری با تجربه بسیار بالا در رشته هایی همچون راه و ساختمان، امور ثبتی، نقشه برداری، کارشناسان ارزیابی برند تجاری، کارشناسان رسمی در زمینه ارزیابی املاک جهت ارائه به دارائی و اداره مالیات، کارشناسان رسمی در زمینه حسابداری و حسابرسی، کارشناسان خبره در زمینه ارزیابی کارخانجات و ماشین آلات سبک و سنگین و … می تواند در خدمت همراهان عزیز باشد.

کارشناس رسمی دادگستری شغل نیست بلکه یک اعتبار است که به افراد متخصص و مجرب اعطا می گردد تا از تخصصشان در مواقع لازم بهره بگیرند. کارشناسان‌ رسمی‌ دادگستری افزون بر مدرک تحصیلی و داشتن تجربه کافی در محدوده تخصصشان، می بایست پروانه کارشناسی رسمی خود را از کانون کارشناسان یا مرکز کارشناسان رسمی دادگستری دریافت نمایند.

 

همه چیز درمورد کارشناس رسمی دادگستری

 

همانطور که در موضاعات قبلی بیان داشتیم، کارشناس رسمی دادگستری در زمینه‌ای تخصصی و قانونی اظهار نظر میکند. در برخی از موارد حقوقی، قاضی به منظور دستیابی به اطلاعات کارشناسی و تخصصی نیاز به کارشناسان رسمی دادگستری و یا کارشناس‌ رسمی‌ قوه قضاییه دارد تا حکم خود را بر اساس اطلاعات صحیح و کارشناسی شده صادر کند .
وظیفه هر دو کارشناس‌ رسمی‌ دادگستری و قوه‌قضاییه تحلیل و بررسی همه جانبه موضوع حقوقی با توجه به اطلاعات تخصصی خود میباشند و با ارائه این نظرات کارشناسی به روند صحیح پرونده کمک میکنند . لازم به ذکر است نظر ارائه شده توسط کارشناسان کاملا بی طرف بوده و فقط به منظور قضاوت به حق میباشد . برای درک بهتر از یک مثال استفاده میکنیم: یک قاضی میخواهد ارزش یک مال را تعیین کند او این کار را به کارشناس رسمی مربوط ارجاع میدهد که این کار حتی یکی از ادله اثبات دعوی است که میتواند از طرف قاضی یا طرفیت دعوی درخواست شود. پیشنهاد می شود حتما مقاله ای که در مورد تشخیص اصالت سند در دادگاه می باشد را مطالعه فرمایید.

 

کارشناس رسمی امور ثبتی

 

کارشناس رسمی امور ثبتی: با توجه به اهمیت روزافزون املاک و اراضی، تعیین موقعیت املاک و اندازه گیری حدود و ثغور، جهت جلوگیری از هر گونه تجاوز و تعدی به مجاورین امری ضروری بنظر می رسد. از حدوداً یک دهه قبل، تمامی اسناد مالکیت صادره از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک، بصورت دفترچه ای بود که عرفاً به آنها اسناد منگوله دار می گفتند.

در این اسناد، مشخصات پلاک ثبتی و حدود و ثغور و حقوق متصوره و نام مالک ثبت می گردید. اما بزرگترین ایراد وارده به این اسناد، مشخص نبودن موقعیت مکانی آنها بر روی زمین بود. تنها کارشناس رسمی امور ثبتی می توانست با داشتن پلاک ثبتی اصلی و فرعی جانمایی را انجام دهند.اما با پیشرفت علم نقشه برداری و ثبتی، اداره کاداستر که زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک می باشد پا به عرصه ثبت گذاشت.

 

معرفی کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی

 

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی با موضوعات و مسائلی نظیر بررسی وضع موجود با ابعاد سند (تطبیق ثبتی)، تفکیک اراضی، تجمیع پلاک های ثبتی، تهیه نقشه کادر و… دست و پنجه نرم می کند. همه موراد فوق دقت و تجربه بسیار بالایی را مطالبه می کند.در بسیاری از موارد اختلاف وضع موجود با ابعاد ثبتی، متقاضی را به سمت کارشناس رسمی امور ثبتی سوق می دهد.

در این مورد یا موارد مشابه باید بررسی شود که علت اختلاف ناشی از چه موضوعی می باشد. بدین منظور بایستی در ابتدای امر مشخص گردد اضافه طولها در چه حدی اتفاق افتاده است تا نسبت به تهیه نقشه وضع موجود مجاورین اقدام گردد. در هر صورت اضافه مساحت می تواند دو حالت داشته باشد: 1- ناشی از تجاوز به مجاورین 2- ناشی از اشتباه در مساحی و … در گذشته. که در مورد اخیر در صورتیکه نیاز باشد، بایستی نقشه کادر تهیه نمود و وقتی احراز شود که تجاوزی به سایرین رخ نداده، مساحت پلاک ثبتی تصحیح شده و مبنا قرار می گیرد.

 

کارشناس رسمی راه و ساختمان

 

کارشناس رسمی راه و ساختمان از قدیمی ترین رشته های کارشناسی می باشد. با توجه به گستره حوزه خدمات از ساختمان و تمامی اجزاء آن گرفته تا بررسی صورت وضعیت پیمانکارن و ارزیابی و … در صلاحیت این کارشناسان می باشد. فارغ التحصیلان رشته های عمران (تمامی گرایش ها، معماری و سایر رشته های مرتبط) با احراز کردن شرایط می توانند در این گروه کارشناس رسمی راه و ساختمان آزمون داده و پس از طی مراحل مختلف پروانه کارشناسی (کارشناس راه و ساختمان) دریافت نمایند. حوزه فعالیت رشته راه و ساختمان بسیار گسترده و وسیع می باشد

 

کارشناس رسمی نقشه برداری

 

کارشناس رسمی نقشه برداری: تهیه نقشه، حسب نیاز کارفرما بایستی توسط کارشناس رسمی رشته نقشه برداری صورت پذیرد. در گذشته کارشناسان رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان با گذراندن دوره های مربوطه، قادر به دریافت صلاحیت نقشه برداری (مساحی، ترازیابی و …) بودند. با گذر زمان و تخصصی شدن موضوع نقشه برداری، این موضوع رفته رفته کمرنگ شده و در حال حاضر، غالب کارفرمایان نظیر شهرداری، اداره ثبت و … فقط و فقط نقشه های تائید شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری رشته امور ثبتی و نقشه برداری رو می پذیرند.

فارغ التحصیلان رشته نقشه برداری (تمامی گرایش ها، تکنولوژی نقشه برداری و سایر رشته های مرتبط) با احراز کردن شرایط می توانند در این گروه آزمون داده و پس از طی مراحل مختلف پروانه کارشناسی دریافت نمایند. از جمله شرایط داشتن حداقل 5 سال سابقه کاری مرتبط پس از فراغت از تحصیل می باشد.

 

کارشناس رسمی دادگستری چه وظایفی دارد؟

 

همانطور که ملاحظه می فرمائید، کارشناس رسمی دادگستری از سه کلمه تشکیل شده است. کارشناس، رسمی و دادگستری. کارشناس به معنای کسی است که در حیطه دانش خود تجربه کافی و وافی دارد. کارشناس باید بتواند با مسائل روز رشته خود ارتباط برقرار کرده و آن ها را تحلیل نماید. در صورت بروز مشکل، بتواند از زوایای گوناگون موضوع را بررسی نموده و توان مشورت با افراد با تجربه تر را داشته باشد و در نهایت برای مسئله پیش آمده جوابی منطقی ارائه بدهد.

واژه “رسمی” نیز موید این موضوع هست که مراجع خاصی این صلاحیت را به افراد داده اند. هر فرد با تجربه ای الزاماً نمی تواند کارشناس رسمی دادگستری باشد. همانطور که از دیرباز انسان برای حل مشکلات نیاز به همفکری و استفاده از دانش دیگران داشته است، قضات محاکم نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

مسلماً هیچکس بر تمام علوم اشراف ندارد. دامنه علوم بقدری گسترده شده که امروزه در خیلی از رشته ها، ده ها شاخه و زیر گروه وجود دارد که افراد بصورت تخصصی در آن مشغول به تحقیق و تفحص می باشند. انتظار داشتن از فردی که به تمام علوم روز اشراف یا حتی آشنائی داشته باشد، کاملاً بیهوده می باشد. در نتیجه فلسفه وجودی کارشناسان و افراد با تجربه در هر رشته، نمود پیدا می کند. با توجه به گستردگی علوم، قضات و محاکم قضائی برای حل و فصل اختلافات پرونده ها، نیازمند استفاده از دانش و تجربه کارشناسان رسمی دادگستری می باشند.

کارشناس رسمی دادگستری در واقع بازوی محاکم قضائی برای حل دقیق و تصمیم گیری بهتر خواهد بود. کارشناسان رسمی دادگستری می توانند با مجموعه قوه قضائیه همکاری داشته باشند. هر چند که می توانند با سایر ادارت، ارگانها، سازمان ها و یا افراد خصوص نیز فعالیت داشته باشند. هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.