تعرفه نقشه برداری اداره ثبت اسناد 

 

نقشه برداری اغلب متشکل از دو بخش است. این دو بخش درواقع شامل برداشت و دیگری ارائه کردن نتیجه های کار می باشد که توسط مهندسان انجام می گیرد. در بخش اندازه گیری، از ابزار های متفاوت و خاصی استفاده می شود. زیرا این ابزار مورد نظر، باعث می شود تا اطلاعات بخش دوم به دست آید. در بخش دوم، این اطلاعات به صورت ارقام یا آنالوگ ارائه می شود. اداره ثبت اسناد هر ساله تعرفه ای جدید برای نقشه برداری عرضه می کند.  اداره ثبت اسناد، تعرفه جدید سال ۱۴۰۰ را طی بخشنامه جدید سازمان برنامه و بودجه کشور، اعلام کرده که در مقایسه با سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.

 

نقشه برداری و انواع آن

 

در تعریف عام میتوان به تهیه و پیاده کردن یک نقشه ، نقشه برداری را معرفی نمود.
اماباتوجه به گستردگی این رشته تعریف بالا نمیتواند کاملو جامع باشد.امروزه از نقشه برداری در بسیاری از کارها از جمله کلیه
امور عمرانی ، کارهای صنعتی و تولیدی ،کشاورزی و امور مربوط به اراضی وتفکیک ، پروژه های زیر زمینی و همینطور
دریایی و بسیاری امور دیگر استفاده میکنند.
نقشه برداری امروزه با توجه به شاخه های وسیعی که داراست در دنیا شناخته میشد که انواع ان عبارت اند از:
۱–نقشه برداری زمینی
۲–نقشه برداری زیر زمینی
۳–نقشه برداری هوایی
۴–نقشه برداری دریایی
هرکدام از موارد بالا به شاخه های متعددی تقسیم بندی میشوند وبسته بهنیاز ما از انها استفاده میشود.
در ادامه شاید لازم باشد در کنار شناخت نقشه برداری ، عباراتی که با این حرفه ارتباط اصلی را دارند معرفی کرده و مختصری
دربارهانها توضیح دهیم.
۱–نقشه:عبارتاز ترسیم تصویر افقی قسمتی از عوارض زمین (اعم از طبیعی یا مصنوعی) به نسبتی کوچکتر بر روی صفحه
تصویراست.
۲–مقیاس:نسبتی کهبین ابعاد روی نقشه و اندازه های نظیرشان بر روی زمینوجود دارد را مقیاس میگویند.
۳–ازبیلت:در معنایلغوی یعنی همانطور که ساخته شده و در عمل هنگامی که یک پروژه و یا ساخت وسازی صورت میگیرد ،
تهیه و تنظیم مراتب کار انجام شده در قابل یک نقشه را تهیه نقشه ازبیلت میگویند.
۴–جی پی اس:نوعی تکنولوژی تشخیص موقعیت است که موقعیت اطلاعاتی زمانی گیرندهGPSرا در اختیار او قرار میدهد.

 

تعرفه نقشه برداری یو تی ام در اداره ثبت اسناد

 

ما به صورت دقیق نمی توانیم این هزینه ها را محاسبه کنیم. طبق دستوراتی که اداره ثبت اسناد لحاظ کرده، برخی عوامل وجود دارد که در این هزینه ها موثر هستند و در ادامه با آنها آشنا می شویم. همان طور که می دانیم، متراژ ملک بیشترین تاثیر را در هزینه نقشه برداری دارد. هرچقدر متراژ ملک مورد نظر بالاتر باشد، هزینه‌های آن نیز بالاتر می رود. همچنین اگر ملک مورد نظر بدون سند و یا مسکونی و کشاورزی باشد، در هر کدام تفاوت های بسیاری وجود دارد. که طبق ماده های قانون برای هرکدام از این املاک دستوراتی مشخص وجود دارد.

اگر دسترسی به ملک شما دشوار باشد، تعرفه های نقشه برداری آن نیز متفاوت خواهد بود. به این شکل که اگر موقعیت ملک شما در قسمت های تپه یا کوهستانی و در مناطق دشت باشد نیز باز تفاوت های خواهد داشت. لازم به ذکر است که املاک مسکونی هزینه‌های بیشتری را متحمل خواهند شد. به این دلیل که املاک مسکونی سختی کار بیشتری دارند و طبق تعرفه اداره ثبت اسناد باید هزینه بیشتری پرداخت شود. ولی هزینه های نقشه برداری برای زمین های کشاورزی نسبت به املاک مسکونی بسیار کمتر است . اما باز هم در این قسمت متراژ آن کم تاثیر نبوده و تاثیر بالایی دارد. همراه بودن مهر کارشناس رسمی در این نقشه های یو تی ام ضروری بوده و هنگام تهیه این نقشه باید به آن دقت کرد.

 

هزینه های نقشه برداری

 

اداره ثبت اسناد تعرفه هایی برای نقشه برداری لحاظ کرده است که در اینجا برخی از آنها را با هم بررسی می کنیم. همان طور که می دانید، نوع ابزاری که در نقشه برداری استفاده می کنید نیز تاثیر بالایی دارد. امروز دوربین توتال با دقت فوق العاده بالا یکی از ابزار های خوب برای نقشه برداری زمینی است. اما هزینه‌هایی که برای رفت و آمد محاسبه می کنند، کاملاً جدا از هزینه‌های نقشه برداری است. نکته ای بسیار مهم در مورد انتخاب نقشه بردار این است که بهتر است شما از میان نقشه برداران اطراف شهر و یا منطقه خودتان نقشه بردار مورد نظر را انتخاب کنید. زیرا این افراد با شرایط مختلف شهر یا منطقه خودتان بیشتر آشنا هستند.

برای نقشه مسطحاتی زمین های زراعتی که بیشتر از یک هکتار هستند، برای هر هکتار مبلغ ۷۵۰،۰۰۰ تومان محاسبه می شود. اگر با مختصات یو تی ام نقشه مسطحاتی تهیه کنید، مبلغ آن تا حداکثر سقف یک هکتار مبلغ ۱،۰۰۰،۰۰۰ تومان محاسبه می شود. همچنین در مورد زمین های زراعی، اگر بخواهید نقشه ارتفاعی تهیه کنید، تا سقف حداکثر یک هکتار مبلغ ۱،۰۰۰،۰۰۰ تومان محاسبه می شود.  برای تفکیک و همچنین پیاده سازی نیز برای هر قطعه تا سقف حداکثر یک هکتار به مبلغ ۳۰۰،۰۰۰ محاسبه می شود. همچنین برای تهیه نقشه شمیم بیشتر از یک هکتار، برای هر هکتار به مبلغ ۶۰۰،۰۰۰ محاسبه می شود.

 

شرایطی که نقشه برداران باید داشته باشند

 

اداره ثبت اسناد برای کسانی که می خواهند نقشه برداری کنند شرایطی تعیین کرده است. نقشه برداران برای مشخص کردن وضعیت عرض ها و ساختمان هایی که سند ندارند، باید واجد این شرایط باشند. حداقل مدرک نقشه بردار باید کاردانی از یکی از رشته های مورد نظر در حوزه نقشه برداری  باشد. همچنین یکی از موارد مهم داشتن پروانه اشتغال برای نقشه برداری از اداره نظام کاردانی است. داشتن مدرک کارشناسی از معاون راهبردی رئیس جمهور نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

نقشه بردار باید حتماً به اطلاعات موجود در بانک کاداستر اهمیت زیادی بدهد. زیرا اگر مختصات زمین مربوطه را بدون توجه به این اطلاعات تعیین کند، باید خسارت هایی را بپردازد و حداقل یک ماه از انجام این فعالیت محروم می شود. این شخص باید مساحت های ملک مربوطه و همچنین مساحت تقریبی بخش اشغال بنا را با دقت محاسبه و در فایل درج کند. سپس نقشه بردار می تواند دستمزد خود را را از فرد متقاضی نسبت به تعرفه های نقشه برداری اداره ثبت اسناد دریافت کند که هزینه های ایاب و ذهاب نیز به عهده شخص متقاضی است. در فایلی که نقشه بردار ارائه می کند، طبق بررسی‌های سازمان ثبت اسناد اگر مشکلی وجود داشته باشد، شخص ۲۰ روز زمان دارد تا اصلاحات و تغییر های لازم را انجام دهد.